homepage Bekkerie Tebannet
 

Talent is een AWBZ erkend en HKZ gecertificeerd zorgbureau.
bezoek onze website

 
 

Wij serveren heerlijke Limburgse streekgerechten bij een sfeervol haardvuur.
bezoek onze website

 
bekkerie te Bannet
bestellijst Bekkerie Tebannet
 

Bekkerie Tebannet, voor ambachtelijk gebakken vlaaien en diverse broodsoorten.

 

 


De bakkerij wordt gerund met en door talenten met een lichte psychische of verstandelijke beperking. Zij bakken vlaaien en brood en staan in de winkel.
Talent biedt deze mensen de kans hun eigen talenten uit te oefenen.

 

Ze werken onder leiding van Richard Timmermans en Maurice Vincken. Richard runde enkele jaren de bakkerij van Frans Knaapen en werkte eerder als kok bij grote namen in de gastronomie binnenen buitenland. “Mooi brood bakken is handwerk. We bakken hier, deels op bestelling, vele soorten gevuld brood, stuk voor stuk handwerk. Dit specialisme vind je nergens meer.” Maurice Vincken werkte bij bakkerij Van de Weerdt in Gronsveld en specialiseerde zich daarna in jeugdhulpverlening. Hij combineert nu beide.

 

Bekkerie TeBannet voert een ruim assortiment ambachtelijke speltproducten. Spelt is een oude graansoort, die momenteel weer in onze regio wordt verbouwd. Ook de overige producten komen grotendeels uit deze regio. Wijlen bakker Frans Knaapen, die in het bakhuis in Sint Geertruid zijn eigen brood bakte op hout, is de inspiratiebron. Oude broodspecialiteiten als Het Reumerke en het Eike, het Trieneske, het Unkske en Tebanneter Grubke keren terug. Er wordt gewerkt met ambachtelijk gemaakte stroop en fruit uit de regio, die we, net als het fruit, zelf ophalen met de vier bakfietsen waarmee we ook brood kunnen bezorgen in Banholt en Terhorst, in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We maken desem- en zuurdesembrood. We bakken er elke dag minstens tien broodsoorten, afgestemd op de bestellingen. Wit, grijs en zemelenbrood behoren tot het standaard assortiment.